Like us on Facebook:

Like This on Facebook


Wesseling Tuinontwerp & Aanleg

ZO VIERT U ÉCHT VAKANTIE!

Vakantie! Ontspannen rustig aan en niets moet.

Daar denkt uw gazon heel anders over. Bij thuiskomst kunt u direct aan de slag met de grasmaaier!
Weg ontspannen gevoel.

Vier écht vakantie en laat ons het werk voor u doen! 

Download hier het aanvraagformulier


IN THE SPOTLIGHTS

Elke maand een interview met een klant, leverancier of partner.
Deze maand: ECOstyle

ECOstyle is leverancier van natuurlijke en ecologisch verantwoorde producten voor bodem, plant en dier. Wij werken veelal met de producten van ECOstyle en hebben in de loop der jaren een prettige samenwerking opgebouwd met elkaar. Aan het begin van dit jaar is ECOstyle verhuisd naar een nieuw pand op het Ecomunitypark in Oosterwolde, een uniek en ecologisch werklandschap. Bij de feestelijke opening ervan hebben wij een boom cadeau gegeven.

In het interview vertelt Irwin van der Mussele, onze accountmanager bij ECOstyle, alles over het Ecomunitypark, onze prettige samenwerking en meer.


VERBOD OP

Sinds maart van dit jaar mogen professionals geen chemische bestrijdingsmiddelen, zoals glyfosaat, meer gebruiken bij onkruidbestrijding op verhardingen.

Met deze nieuwe wet wordt voorkomen dat er schadelijke stoffen in het milieu terechtkomen en naar het oppervlaktewater wegspoelen. Er zijn uitzonderingen op het verbod, bijvoorbeeld voor plantensoorten die moeilijk te bestrijden zijn. In november 2017 wordt het verbod uitgebreid naar onverharde terreinen.

Nieuwsgierig naar de totstandkoming van deze wet?
Bekijk hier het filmpje van VHG


HERKEN DE PLAAG

Begint uw gazon dorre plekken te vertonen? Of laat zelfs de grasmat los? Denkt u niet dat het door het warme weer komt. De kans is groter dat er enge beestjes huizen. Kevers en muggen leggen eitjes in uw gazon. Het zijn vervolgens de larven die grote schade veroorzaken. Zoals lelijke bruine plekken en gras dat loslaat.

JUIST NU BESTRIJDEN

Engerlingen zijn de larven van een kever. De rozenkever is de meest voorkomende in Nederland. Ze leggen hun eitjes vanaf mei tot halverwege juni. Ongeveer 6 weken daarna ontwikkelen zich de eerste larven, die actief zijn na begin/half juli. De larven zijn zeer hardnekkig te bestrijden naarmate ze ouder worden. Dus nu is het de tijd om daar iets tegen te doen.

Emelten zijn de larven van een langpootmug. Door zachte winters van de afgelopen jaren zijn deze beestjes het gehele jaar actief. En is het van belang om langdurig te bestrijden. 

Wesseling Tuinen bestrijdt uw gazon het gehele jaar tegen dit soort plagen. Dat doen wij op natuurlijke wijze met behulp van Aaltjes. Zo houdt u uw gazon mooi groen.
In Ad’s Tuintip leest u nog veel meer over de plagen en de manier van bestrijden.

Ziet u elders dorre plekken in het gras? Grote kans dat er een plaag huist. Wanneer dit in uw directe omgeving is en er wordt niets aan gedaan, dan dan is het goed mogelijk dat de plaag, ondanks zorgvuldig onderhoud van uw tuin, naar uw gazon verhuist. 

Belangrijk: Meld het ons wanneer u lelijke gazons tegenkomt.

Wesseling Tuinen, Stephensonstraat 41, 2014 KC Haarlem, T 023 526 40 07, info@wesselingtuinen.nl