Wesseling Tuinen

De eerste zonnestralen die warmte met zich meebrengen kondigen de start van een nieuw seizoen aan. De natuur leeft op. De eerste hommels ontwaken uit hun winterslaap, voorzichtig gaan de schuurdeuren open om het jonge vee naar buiten te laten. Er hangt liefde in de lucht en langzaam krijgt het landschap weer een beetje kleur.
Het is lente! Het seizoen dat al sinds mensenheugenis in het teken staat van weelde en voorspoed doet plant, mens en dier altijd goed!

Omdat met de lente ook het nieuwe tuinseizoen aanbreekt, hebben we deze seizoensprikkels extra veel tuintips voor u.

IN DEZE SEIZOENSPRIKKELS

  • Tuintrends 2024

  • De Mannen aan het woord: Barry over tuingereedschap

  • Pittige planten: een nieuwe wekelijkse rubriek in samenwerking met Jana Schmidtchen

  • Verticaal tuinieren

  • De leukste tuinuitjes in 2024: door het hele land tuinideeën opdoen

  • Leesprikkels:  Een mooie selectie boeken voor jong en oud om het tuinseizoen goed van start te gaan

 

TUINTRENDS 2024


Dit jaar willen we ons nog meer omringen met de natuur. Daarbij gaan luxe en milieuvriendelijke keuzes hand in hand. We delen hier de opvallendste tuintrends van dit jaar met u.

DE MANNEN AAN HET WOORD:
BARRY OVER TUINGEREEDSCHAP


Zodra de winter aanbreekt, halen we de schaatsen uit het vet. Zelfs nu er steeds minder vaak geschaatst kan worden op natuurijs, blijft dit een Hollands ritueel dat trouw wordt uitgevoerd. Hoe komt het dat we aan het begin van het tuinseizoen niet massaal hetzelfde ritueel hebben voor ons tuingereedschap? Terwijl dat met enige zekerheid in gebruik genomen gaat worden. Dit leek ons hèt moment om bij Barry aan te kloppen om alle antwoorden te krijgen over tuingereedschap. We kregen meer dan voldoende praktische tips van hem mee die het lezen meer dan waard zijn. Hier leest u de blog van Barry

PITTIGE PLANTEN

Veel mensen weten inmiddels dat wij veelvuldig met Jana samenwerken. Dat deze tuin- en landschapsarchitecte vol plantenkennis zit is ons daarom bekend. Toch weet ze ons elke keer weer te verrassen met feiten en wetenswaardigheden over planten en de natuur die zelfs wij niet allemaal weten. Ze heeft daarover veel overleg met Ruud samen. Onder andere om beplantingsplannen op te stellen. Wij vonden het de hoogste tijd worden om meer van deze kennis naar buiten te brengen. Ze waren beide dan ook erg enthousiast met het voorstel om hier een speciale rubriek voor in het leven te roepen ‘Pittige Planten’

Vanaf heden verschijnt er wekelijks een kort blog van hen waarbij een plant (of bloem of boom) in de schijnwerpers staat met zijn bijzondere eigenschappen. Planten met pit dus.
Op de eerste plaatst zullen de blogjes samen uiteindelijk een handige bibliotheek vormen die is te raadplegen wanneer u zelf iets nieuws wilt aanplanten in de tuin. Daarnaast willen we dat er meer aandacht komt voor bepaalde soorten die nu dreigen te verdwijnen of zelfs als onkruid worden afgedaan. Veelal geldt hier het gezegde: Onbekend maakt onbemind. Aan ons de taak om hier verandering in te brengen. Want om de natuur in evenwicht te houden, doen alle planten ertoe. Via deze link komt u bij de rubriek Pittige Planten.

VERTICAAL TUINIEREN


Grond wordt schaarser. Tuinen worden steeds kleiner en het aantal appartementen waarbij men van een balkon kan genieten in plaats van een tuin, groeit. Met andere woorden, we hebben steeds minder ruimte om te tuinieren. Gelukkig kunnen we altijd nog de hoogte in!

Verticaal tuinieren is een trend. Het antwoord daarop zijn steeds meer plantsoorten die nu ook als klimplant verkrijgbaar zijn. Behalve klimplanten zijn er nog veel meer leuke ideeën om een kleine buitenruimte of een erfafscheiding te de hoogte in te vergroenen.
In het blog ‘verticaal tuinieren’ delen we voorbeelden en natuurlijk onze tuintips.

LEUKSTE TUINUITJES IN 2024


Zegt u start van de lente dan zeggen wij Keukenhof. Een van de bekendste uitjes in het kader van tuin en natuur. Maar er is natuurlijk nog veel meer te bewonderen in ons land.
Wij hebben een top 10 samengesteld van de leukste tuinuitjes in 2024.

LEESPRIKKELS

Wat is een seizoensprikkel zonder de leesprikkels. Ook dit keer hebben we weer voor jong en oud tuingerelateerde boeken verzameld. Misschien zit er een leuk cadeau-idee tussen voor onder de boom.

Veel leesplezier!

 

 

Pluk Geluk

Wilt u ook buiten de zomermaanden van bloemen in de tuin genieten? Dan is dit het ideale handboek voor u

     
 

Balkon Geluk

Klein maar fijn. Er zijn zoveel leuke ideeën voor een groen balkon!

     
 

Groentje?!

Nog heel veen dan wordt het weer tijd om de moestuin in te zaaien. Gaat u dit jaar voor het eerst aan de slag? Dan is dit boek een must-have.

     
 

Bittere Bloemen
...En ook in deze leesprikkels mag een boek voor de thrillerfan niet ontbreken
.

 

 

DE VOLGENDE SEIZOENSPRIKKEL
VERSCHIJNT IN JUNI 2024

“Prikkels in de tuin, ieder seizoen opnieuw”

Bij alles wat wij doen delen wij graag onze kennis. Op die manier maken wij van
uw tuin een ware beleving en zorgen wij ervoor dat al uw zintuigen op scherp staan
zodra u de tuin betreedt. Daarin maken wij het verschil.

 De Mannen van Wesseling




Klik op de teamfoto en leer onze mannen én vrouwen kennen.

  

 

Wesseling Tuinen, Stephensonstraat 41, 2014 KC Haarlem, T 023 526 40 07, info@wesselingtuinen.nl