Wesseling Tuinen

We zijn alweer toe aan het laatste seizoen en daarmee de 4e en laatste seizoensprikkel van dit jaar. Het jaar is omgevlogen. We nemen u in deze editie kort mee in ons jaaroverzicht. Natuurlijk hebben we ook weer seizoensgebonden tuintips voor u, leesprikkels en … we vertellen ons eigen kerstverhaal.

IN DEZE SEIZOENSPRIKKELS

  • De Mannen aan het woord: Joey over zorgplicht

  • 6X Kerst in de tuin

  • Tuinieren in de winter

  • Kerstverhaal de mistletoe

  • Het jaar van Wesseling

  • Leesprikkels

 

DE MANNEN AAN HET WOORD:
JOEY OVER ZORGPLICHT

Dit keer is Joey aan het woord. We vroegen hem hoe dat nu zit als je een boom in je tuin hebt en die veroorzaakt schade. Kun je als boomeigenaar aansprakelijk worden gesteld?
Het antwoord is ‘ja’. Hoe dat zit en wat u wel en niet kunt doen, dat leest u hier.

 

6X KERST IN DE TUIN


Nog 'last minute' de tuin versieren voor dit kerstweekend?
Met deze tips heeft u niet alleen een mooie kersttuin, maar geniet u het hele winterseizoen van een prachtige tuin. Dus ook lang nadat de kerstman is verdwenen.

 

TUINIEREN IN DE WINTER


Wanneer we kijken naar het weerbeeld dan is de winter misschien wel het meest veelzijdige seizoen voor de tuin. De winter start rond de kerst op 21 december. De dagen zijn kort en in veel gevallen guur. In de maanden die volgen kunnen er zeer strenge winterse dagen worden verwacht of er dient zich een vroeg voorjaar aan. Maar saai in de tuin is het nooit en er is altijd wel iets te doen. We hebben hier een paar voorbeelden met winterwerkzaamheden 
voor u op een rij gezet.

KERSTVERHAAL: DE MISTLETOE


Hoe een gewoon plantje een hartstochtelijke kersttraditie werd. Wij zochten het uit en verwerkte de antwoorden in deze blog.

 

HET JAAR VAN WESSELING


Voordat we afsluiten, willen we u een gezond en voorspoedig nieuwjaar toewensen. Ook in 2024 maken we er graag weer een mooi tuinjaar van met elkaar. Kijkt u samen met ons nog een keer terug op 2023?

 

LEESPRIKKELS

Wat is een seizoensprikkel zonder de leesprikkels. Ook dit keer hebben we weer voor jong en oud tuingerelateerde boeken verzameld. Misschien zit er een leuk cadeau-idee tussen voor onder de boom.

Veel leesplezier!

 

 

Theetuin

In Deventer is een steegje vol met bakjes waar verschillende soorten thee in zit. Het ziet er leuk en fleurig uit, ruikt heerlijk en… belangrijker nog, het smaakt verrukkelijk. Maar u hoeft helemaal niet naar Deventer af te reizen voor al die thee. Met dit boek, maakt u uw eigen theesteeg ehhh -tuin.

     
 

Het bijzondere beestjesboek

De gekste, leukste en interessantste vragen over allerlei beestjes in de tuin staan in dit boek beantwoord. Een boek voor jong en oud.

     
 

Kookboek voor de ontstuimige moestuiner

Het lijkt misschien niet de juiste tijd van het jaar om een moetuinboek in onze leesprikkels te plaatsen. Maar niks is minder waar, want het is NU de tijd om een moestuinplan te maken. U kunt met dit boek gelijk bepalen wat u komend jaar gaat zaaien.

 

     
 

Het Het staartje van de winter

Een heerlijke kruip-weg-onder-een-warme-deken thriller over kerst en natuurlijk ook een moord.

 

     
 

Zakboek voor een bijentuin

Hoe bij-vriendelijk is uw tuin?
Kom met dit handige boekje meer te weten over bijen, terwijl u uw tuin nog interessanter maakt voor deze prachtige diertjes.

 

 

 

DE VOLGENDE SEIZOENSPRIKKEL
VERSCHIJNT IN MAART 2024

“Prikkels in de tuin, ieder seizoen opnieuw”

Bij alles wat wij doen delen wij graag onze kennis. Op die manier maken wij van
uw tuin een ware beleving en zorgen wij ervoor dat al uw zintuigen op scherp staan
zodra u de tuin betreedt. Daarin maken wij het verschil.

 De Mannen van Wesseling




Klik op de teamfoto en leer onze mannen én vrouwen kennen.

  

 

Wesseling Tuinen, Stephensonstraat 41, 2014 KC Haarlem, T 023 526 40 07, info@wesselingtuinen.nl