Wesseling Tuinen

Wees niet getreurd wanneer het blad aan de boom verkleurd. Het is een voorbode op een periode vol warmte en gezelligheid. Met zoveel geur- en kleur, genieten natuurliefhebbers volop van deze tijd. De herfst is ook een beetje een rommelig seizoen, dus in de tuin is er genoeg te doen. Overal vallen takken en blaadjes. We begrijpen het, u bent dol op schone paadjes. Maar houdt u ook rekening met de dieren in de tuin, die graag schuilen onder al dat herfstpuin. Bewaar voor hen een beetje rommel ergens in een hoek, want dieren zoals egels gaan binnenkort weer naar een schuilplaats op zoek. Creëer op die manier voor hen een veilige winterplek en maak alvast voor de vogeltjes een fijne voederstek. Op die manier wordt uw tuin op de winter voorbereid en levert u ook nog een positieve bijdrage aan de biodiversiteit.

IN DEZE SEIZOENSPRIKKELS

  • Zes X een fruittuin

  • De Mannen aan het woord:
    Zo weert u vliegend gespuis uit uw tuin

  • Drie lekkere herfstrecepten uit eigen tuin

  • Dáárom een moestuinplan

  • Op educatief herfstavontuur
  • Leesprikkels

 

ZES X EEN FRUITTUIN

 

Met de herfst is ook het oogstseizoen weer aangebroken. Heeft u weleens gedacht aan fruit uit eigen tuin? We hebben in dit artikel handige tips voor een rijke fruittuin voor u op een rij gezet, zodat u misschien volgend jaar al kunt smullen van uw eigen oogst.

 

DE MANNEN AAN HET WOORD:
AD: 'ZO WEERT U VLIEGEND GESPUIS UIT UW TUIN'


Het is leuk om te zien groeien, er gaat niets boven stiekem wat plukken om af en toe zo uit de hand te eten en de smaak is niet te evenaren. Fruit uit eigen tuin is heerlijk. Helaas bent u niet de enige die daar zo over denkt. De rijke zoete geur van al dat lekkers blijft ook bij velen insecten niet onopgemerkt. Is het mogelijk om niet de gehele oogst verloren te laten gaan door al dat vliegend gespuis, zonder chemische middelen in te zetten? Ad geeft hier het antwoord op.

 

ONZE FAVORIETE HERFSTRECEPTEN
UIT EIGEN TUIN


Afgelopen zomer gaf Raf zijn geheime barbecuerecept aan ons prijs. Dit keer delen Chantal, Richard en Esther hun favoriete recepten uit eigen tuin, waarmee u uw herfstoogst voor langere tijd kunt bewaren. Ontdek hier onze favorieten.

 

DÁÁROM EEN MOESTUINPLAN


Fruit en groente wordt steeds duurder. Er zijn erg veel transportbewegingen die de natuur geen goed doen en vaak wordt fruit en groente met middelen bewerkt waar we liever geen weet van hebben. Geen wonder dat moestuinieren steeds populairder wordt. Bovendien is het hartstikke leuk om te doen. Met de populariteit, stijgt ook het aantal vragen dat we krijgen over de moestuin. Want moestuinieren lijkt wel erg eenvoudig, ook hiervoor geldt: een goed begin is het halve werk. Daarom gaven we enkele weken geleden aandacht aan dit onderwerp in ‘De Week van Wesseling’ onze wekelijkse blog waarin we onze avonturen en tuintips delen. In het blog
komkommertijd kunt u alles teruglezen over een moestuinplan en andere moestuintips.


Ps, wilt ook wekelijks op de hoogte blijven over onze tuinavonturen?
Check regelmatig onze facebookpagina.  

 

OP EDUCTIEF HERFSTAVONTUUR


Zegt u herfst, dan denken wij aan vroeger, toen we met het hele gezin eropuit gingen naar het bos. Beukenootjes zoeken, dennenappels rapen, de mooiste bladeren uitsorteren en poppetjes maken van eikeltjes of kastanjes. Thuis werd er dan een grote herfsttafel gemaakt.

Lekker het bos in kan natuurlijk nog steeds, maar er zijn ook leerzame natuuruitjes voor het hele gezin. Omdat wij natuureducatie toejuichen, hebben wij alvast een aantal leuke en leerzame vakantie- en weekendtips voor u op een rij gezet.

 

 

LEESPRIKKELS

Ook voor deze seizoensprikkel hebben wij weer passende boeken voor u uitgezocht. 

Veel leesplezier!

 

Over moestuinen en voedsel

Bent u nog geen moestuinliefhebber? Na het lezen van dit boek is dat wel anders. Naast handige tips, bevat het boek leuke anekdotes.

     
 

Ongedierte en ziekten in de tuin

Elke tuinbezitter heeft er wel een keer me te maken. Een plaag of ziekte in de tuin. Zeker wanneer en groente en/of fruit wordt gekweekt. Wat is het? En hoe komt er op een natuurlijke manier weer vanaf? Grote kans dat u het antwoord in dit boek kunt vinden.
Uiteraard staan wij ook altijd voor u klaar om al uw tuinvragen te beantwoorden.

     
 

Puur koken

Heerlijk zo’n oogstseizoen, maar wat doet u met al dat verse eten? In dit boek vindt u vast nog enkele gevarieerde tips. Heeft dit boek niet wat u zoekt? Er zijn maar liefst 3 edities puur koken verkrijgbaar.

 

     
 

In eigen land

Uitjes in de buurt zijn leuk, maar er is meer! In dit splinternieuwe bundeldikke tijdschrift van Columbus Travel vindt u de leukste herfstuitjes van dit najaar

 

     
 

Squirrels go nuts!

Geen boek, maar met de herfstvakantie voor de deur…
Wat dacht u van dit verslavend leuke herfstspel

 

   

 

 

Oktober

Een herfstachtige zondagmiddag vraagt om een goed boek om in weg te zinken. Deze herfstthriller legt u niet meer weg

 

 

 

DE VOLGENDE SEIZOENSPRIKKEL
VERSCHIJNT IN DECEMBER 2023

“Prikkels in de tuin, ieder seizoen opnieuw”

Bij alles wat wij doen delen wij graag onze kennis. Op die manier maken wij van
uw tuin een ware beleving en zorgen wij ervoor dat al uw zintuigen op scherp staan
zodra u de tuin betreedt. Daarin maken wij het verschil.

 De Mannen van Wesseling
Klik op de teamfoto en leer onze mannen én vrouwen kennen.

  

 

Wesseling Tuinen, Stephensonstraat 41, 2014 KC Haarlem, T 023 526 40 07, info@wesselingtuinen.nl