Wesseling Tuinen

 

Buiten is het de vuurkorf die ons kan verwarmen, terwijl we gretig glühwein en hete chocolademelk omarmen. Dromend van een witte kerst, want die is met een laagje sneeuw toch op haar best. Prachtig verlichte tuinen, over kerstmarktjes struinen. Een typerend beeld als we denken aan het winterseizoen. Maar die is dan nog een beetje uit zijn doen. Koning winter komt pas laat op gang. Pas wanneer we het niet meer verwachten tovert hij een wit behang. Na maanden vurig hopen op sneeuw en meer, showt hij ons op de valreep de echte winters van weleer. Waar sneeuwpoppen verrijzen en lachende kinderen naar ouderwetse winterpret verwijzen. Kom, laten we de ijzers onderdoen, voor je het weet is het gedaan met dit prachtige seizoen.

 

IN DEZE SEIZOENSPRIKKELS

  • De tuin 4x beschermd tegen vorstschade

  • Winterpret in Haarlem en omstreken
    Niet alleen leuk in de kerstvakantie

  • Daarom versieren we de kerstboom
    over de historie van deze traditie

  • Het jaar van Wesseling
    onze avonturen van 2022 in een overzicht

  • Leesprikkels
    de leukste en beste boekentips van het seizoen

 


DE TUIN 4X BESCHERMD TEGEN VORSTSCHADE

De afgelopen jaren zijn de winters in Nederland mild.
Voor de echte koukleumen een uitkomst. Vooral wanneer de natuur besluit het gure winterbeeld op te fleuren met de eerste knoppen aan de takken van bomen en hier en daar iets groens dat voorzichtig de grond uitsteekt.

Maar een echte tuinbezitter is goed voorbereid. Het is en blijft tenslotte Nederland. Het kan daarom zomaar van de ene op de andere dag flink vriezen en zelfs sneeuwen. We maken daarbij onderscheid tussen een beetje nachtvorst en een koude periode. De meeste gewassen overleven zo nu en dan een flinke nachtvorst wel. Anders wordt het wanneer er plotseling een koude periode aanbreekt, waarbij ook overdag de temperaturen ver beneden nul dalen. Dan wilt u uw tuin beschermen.

Met deze tips heeft u de minste kans op vorstschade »

 


WINTERPRET IN HAARLEM EN OMSTREKEN

Wie zegt dat de wintermaanden saai en guur zijn, heeft deze leuke uitjes in de omgeving nog niet gespot. Niet alleen leuk voor de kerstvakantie. Van een privéconcert tot een ontsnappingspoging en van een winterse ontdekkingstocht tot een spannend avontuur in onze hoofdstad.

Ontdek het hier! »


DAAROM VERSIEREN WE DE KERSTBOOM

Het ruikt lekker, het staat gezellig en we bewaren de mooiste herinneringen aan het versieren ervan met de hele familie. Bij kerst hoort een echte kerstboom in huis. Waar komt deze traditie vandaan? Het begon allemaal met de Duitse Theoloog Maarten Luther. Nieuwsgierig?

Lees dan verder »

 

HET JAAR VAN WESSELING


De leukste, gekste en leerzaamste avonturen uit de Week van Wesseling van het afgelopen jaar, hebben wij hier gebundeld.

 


LEESPRIKKELS

Wat is een seizoensprikkel zonder leesprikkel. En laat lezen nu net een van de bezigheden zijn die we heel graag doen in vakanties. Met onze boekentips hoeft u zich niet te vervelen. Droom lekker weg in een (tuin)roman of steek de handen uit de mouwen met de beste tuintips.

 

KERSTMIS

Wat is kerst zonder heerlijke gerechten? Verwen uzelf of laat u verwennen met deze feestelijke recepten die niet alleen heel erg lekker smaken maar ook heel erg eenvoudig zijn te maken.

     
 

KERSTMIS

Wie kan er beter het kerstverhaal aan de kinderen vertellen dan Dick Bruna.



     
 

GELUKKIG NIEUWJAAR

Gaat u het nieuwe jaar van start met een psychologische roman op de bank?

 

     
 

DE WINTERTUIN

Of horen er nieuwe tuinplannen bij het nieuwe jaar? Misschien kijkt u volgend jaar tijdens het winterseizoen wel tegen een hele andere tuin aan. Dit boek kan inspireren, wij kunnen u informeren.

 

     
 

BOMEN

Altijd al meer willen weten over de natuur? Verdiept u zich dan eens in bomen. Ze zijn zoveel meer dan prachtig, beschermend tegen de zon onderdak voor dieren. Ze vertegenwoordigen ons hele bestaan. Nieuwsgierig? Dan is dit boek voor u.

     
 

FLORA VAN NEDERLAND

Een laatste goede voornemen in deze leesprikkels. Wie beter wil letten op de biodiversiteit in de tuin en deze grotendeels met inheemse beplanting wil aanpassen heeft aan ons een goede raadgever. Of neem alvast een kijkje in dit boek.

 

DE VOLGENDE SEIZOENSPRIKKEL
VERSCHIJNT ROND 21 MAART 2023

“Prikkels in de tuin, ieder seizoen opnieuw”

Bij alles wat wij doen delen wij graag onze kennis. Op die manier maken wij van
uw tuin een ware beleving en zorgen wij ervoor dat al uw zintuigen op scherp staan
zodra u de tuin betreedt. Daarin maken wij het verschil.

 De Mannen van Wesseling




Klik op de teamfoto en leer onze mannen én vrouwen kennen.

  

 

Wesseling Tuinen, Stephensonstraat 41, 2014 KC Haarlem, T 023 526 40 07, info@wesselingtuinen.nl