Wesseling Tuinontwerp & Aanleg


En daar was zomaar ineens de zomer. Liepen we eerst nog verzuchtend te klagen wanneer we eindelijk een zonnestraaltje mochten ontvangen, plotseling komt alles in 1 keer. Alles dat groeit en bloeit schiet de grond uit. De barbecues worden in menig tuin weer ontstoken en aardbeien en ander zomerfruit zijn niet aan te slepen. In de vijvers klinkt gespartel van de eerste parende vissen, bijen vliegen af en aan en zelfs de vogels lijken dit jaar luidruchtiger dan anders. Het zomerse weer wordt in de hele tuin verwelkomt.

 

IN DEZE SEIZOENSPRIKKEL

 • Vakantieprikkels 1
  Wordt het dit jaar een reisje naar het buitenland,
  of …
  12 keer de leukste dagjes weg in eigen natuur.
 • Vakantieprikkels 2  
  6x de tuin voorbereiden op uw vakantie.
 • Project in beeld
  Hof van Wormer.
 • De Mannen aan het woord
  Van wens tot droomtuin, met Ruud van Petten.
 • De week van Wesseling:
  Gaat verhuizen.
 • Leesprikkels
  Er is voor jong en oud weer genoeg te lezen deze vakantie.

 

 

12X DE LEUKSTE DAGJES
WEG IN EIGEN NATUUR


Vakantie, vorig jaar mochten we nergens naartoe en we staan te trappelen om weer de grens over te gaan. Of niet? Velen hebben zich verbaasd over hoe leuk Nederland eigenlijk is. En dat is niet zo vreemd, want zo klein als Nederland is, zo veelzijdig is ons landje ook. Een dagje fietsen brengt u al op de meest bijzondere plekken met een hele eigen flora en fauna. Vakantie of niet, alleen, samen of met het hele gezin, wij hebben de 12 leukste uitjes in de buitenlucht voor u opgezocht. (voor elke provincie 1).

 


6X DE TUIN VOORBEREIDEN
OP UW VAKANTIE

Lekker even 1, 2 of zelfs 3 weken weg.
Onbekommerd erop uit. Wat wilt u nog meer.
Echter niemand zit te wachten om bij terugkomst een verwaarloosde tuin aan te treffen. Gelukkig kunt u met deze 6 waardevolle tips al heel veel tuinleed voorkomen tijdens uw afwezigheid.

 

 


DE MANNEN AAN HET WOORD
RUUD VAN PETTEN, VAN WENS TOT DROOMTUIN


De ene keer reist hij af naar de leverancier, een andere dag bezoekt hij een tuin en regelmatig heeft hij overleg met de tuinontwerpers Ton Vissers en Jana Schmidtchen.

Hij is al ruim 25 jaar werkzaam in het vak en steekt graag zijn neus in andermans tuinzaken, want hij is het eerste aanspreekpunt voor tuinbezitters die een tuin willen aanleggen, danwel renoveren. Hij neemt dan ook het gehele offertetraject voor zijn rekening en we vinden hem vaak nog tot in de late uurtjes op kantoor. Tussendoor vindt hij nog tijd om zich met het marketingbeleid te bemoeien en druk of niet, hij heeft altijd tijd voor vragen van collega’s. Want naast Ad hebben we nog een wandelende encyclopedie, Ruud van Petten.

Omdat steeds meer mensen tijdens de Corona-epidemie hun tuin hebben (her)ontdekt en graag opnieuw willen laten aanleggen, vonden wij het de hoogste tijd om Ruud, onze commercieel directeur aan het woord te laten. Hij weet als geen ander waar u rekening mee dient te houden wanneer u de tuin (opnieuw) wilt laten aanleggen. In deze rubriek, De Mannen aan het woord, vertelt hij de 5 dingen die iedere tuinbezitter moet weten voordat er tuinplannen worden gemaakt.DE WEEK VAN WESSELING
WE GAAN VERHUIZEN

Elke vrijdag kunt u onze wekelijkse avonturen en de beste tuintips voor het weekend dat erop volgt, volgen op onze Facebookpagina. Het blog 'De week van Wesseling" wordt elke week met belangstelling gevolgd door enkele honderden tuinliefhebbers.
Voor diegene die de week een keertje hebben gemist is het scrollen geblazen door onze facebookpagina om de leuke verhalen terug te vinden. En dus dachten wij:
Onze week is in het vervolg te vinden op onze eigen website. De 3 nieuwste berichten verschijnen bovendien automatisch op de homepage, dus altijd eenvoudig terug te lezen, als u hem een keertje heeft gemist.

Tot 1 juli zullen we het hele verhaal nog plaatsen op zowel onze Facebookpagina alsook op de website. Na 1 juli leest u de aankondiging op onze Facebookpagina met een link naar onze blogs. Zo heeft u gemakkelijk en eenvoudig al onze avonturen in 1 overzicht.

 

PS, we delen ook vaak tuinbelevenissen op Instagram. We zijn daar vindbaar onder de naam ‘Mannen van Wesseling’

 

 

PROJECT IN BEELD
HOF VAN WORMER


 

LEESPRIKKELS

Inmiddels een vast item, de leesprikkels. Want elk seizoen leent zich voor een goed boek. Of u nu zelf in de tuin aan de slag wilt gaan of meer te weten wilt komen over de natuur. Wij geven u de boekentip die u zoekt. Zelfs Romans en thrillers komen aan bod en er is natuurlijk aandacht voor de (klein)kinderen.


 

 

 

DE ONDERWERELD VAN DE TUIN

Planten zijn net mensen, je hebt staanders, kruipers, leuners en steuners. De een kan de ander niet uitstaan; sommige groeien alleen hier, andere weer daar. En weer andere helemaal niet. Missers horen bij tuinieren…

Voor wie op ludieke wijze zijn tuinkennis wil bijspijkeren.

     
 

WAT BOMEN ONS VERTELLEN
Wat als de verhalen van bomen en mensen nauwer met elkaar verwant zijn dan we denken?
In dit meeslepende boek neemt topwetenschapper Valerie Trouet je mee op een reis rond de aarde, van haar lab in Arizona tot afgelegen dorpen in Afrika en radioactieve bossen in Rusland.

Aan de hand van verrassende verhalen - zoals hoe zonnevlekken piraten beïnvloeden, het geheim achter het imperium van Dzjengis Khan, het verband tussen de Egyptische farao's en vulkanen, ja zelfs de rol van olijven in de val van het Romeinse Rijk - laat ze zien hoe de studie van bomen ons ontzettend veel kan leren over de mens, zijn geschiedenis en zijn toekomst.

     
 

HUTTEN BOUWEN
Een vakantie-doe-boek voor het hele gezin!

Jo Schofield en Fiona Danks hebben een missie: het inspireren van kinderen, jonge mensen en gezinnen om meer tijd buiten door te brengen.
In de natuur zijn er tal van mogelijkheden voor spel, plezier, fantasie en onderzoek.
Dit boek staat vol met voorbeelden.

   

 

 

DE WILDE STAD
Geen natuur in de buurt? Geen probleem. Ook in de stad is voldoende vertier tijdens de vakantie.

     
 

ZOMERAVOND
Een echte vakantiethriller mag in deze zomerse leeslijst natuurlijk niet ontbreken.

 


 

DE VOLGENDE SEIZOENSPRIKKEL
VERSCHIJNT OP 21 SEPTEMBER 2021

 

“Prikkels in de tuin, ieder seizoen opnieuw”

Bij alles wat wij doen delen wij graag onze kennis. Op die manier maken wij van
uw tuin een ware beleving en zorgen wij ervoor dat al uw zintuigen op scherp staan
zodra u de tuin betreedt. Daarin maken wij het verschil.

 De Mannen van Wesseling

  

 

Wesseling Tuinen, Stephensonstraat 41, 2014 KC Haarlem, T 023 526 40 07, info@wesselingtuinen.nl