Wesseling Tuinontwerp & Aanleg

 

Even weg van Corona, maar nog lang niet grensoverschrijdend, genieten we van een back to basic vakantie. Een vakantie die dit jaar misschien niet helemaal volgens plan verloopt. Daarom willen wij u dit jaar helpen bij het (her)ontdekken van de mooiste plekjes in eigen land. Uitjes waar u nog niet aan had gedacht, bijzonder natuurschoon en onvergetelijke wandel- en fietsroutes voor het hele gezin. Er zijn zelfs diverse vakantieprijzen te winnen.

Met Wesseling Tuinen komt u de vakantie wel door.

Veel vakantieplezier!
De Mannen van Wesseling

HEB JE MIEN AL GEZIEN?

 

In de kop van Overijssel, in Dedemsvaart, vindt u de tuinen van Mien Ruys. Mien was de dochter van een plantenkweker en kwam zodoende al vroeg in aanraking met planten. Echter, het was niet het kweken van planten wat haar aandacht trok, maar de toepassing van de planten in tuinen. Ze experimenteerde met ontwerpen, ging studeren in het buitenland en werd een van de eerste tuinarchitectes van ons land. Een bezoekje aan de tuinen neemt u mee door 100 jaar tuinarchitectuur en de experimenten van Mien door de jaren heen. Neem de (klein) kinderen gerust mee, want ook voor hen valt er genoeg te beleven met een ontdekkingstocht en een geheim bos. (Mien Ruys)

IN DE OMGEVING:
Maak er gelijk een paar dagen uit van, want Dedemsvaart ligt zeer gunstig ten opzichte van mooie natuurgebieden. Bijvoorbeeld het Reestdal. Een prachtig beekdal op de grens van Overijssel en Drenthe waar volop kan worden gefietst en gewandeld. Vergeet vooral niet een bezoekje te brengen aan Stichting Ooievaars Buitenstation De Lokkerij in De Wijk.
Eind jaren ’60 was de Ooievaar nagenoeg verdwenen in ons land. Er werden 12 buitenstations opgericht met een fokprogramma, om het dier weer terug te laten keren in ons land. De Lokkerij is zo’n station en nog steeds zit het er boordevol ooievaars.

LET OP! U kunt het station alleen op zaterdag bezoeken tussen 13:00 en 17:00 uur. Maar het is zeer de moeite waard! Wilt u ten slotte nog genieten van een culinair hoogstandje, vergeet dan niet Château De Havixhorst te bezoeken. Gewoon een kopje koffie drinken kan er natuurlijk ook. Het ligt op loopafstand van De Lokkerij en heeft een prachtige beeldentuin waar u eveneens een kijkje kunt nemen.

SPETTER, SPATTER SPATER

Wordt u ook altijd betoverd door een vijver in de tuin?
De rustgevendheid van zoemende Libelles, kikkers die stilletjes in een hoekje zitten, vogels die komen baden, de mooiste waterplanten… Zo moest Ada Hofman er ook over hebben gedacht. Zij specialiseerde zich volledig in vijvers. Ze schreef er verschillende boeken over en heeft op maar liefst 2,25 ha grond 50 verschillende vijvertuinen aangelegd. Deze zijn te bezichtigen. De ene nog betoverender dan de andere. Vooral nu, tijdens de zomermaanden, is het er prachtig! Kijk ook uw ogen uit en ontdek een o.a. een bijzondere dakvijver, de grootste kikkerpopulatie van Nederland en,… met een beetje geluk,…. Een ijsvogeltje. Want zelfs die wordt er veelvuldig gespot. U vindt de vijvertuinen Loozen, de geboorteplaats van Schaatser Erik Hulzebosch en nog geen half uurtje verwijderd van Dedemsvaart.

 

DICHTBIJ HUIS

Een dagje Amsterdam is leuk, een
groen Amsterdam ontdekken is nog
veel leuker.


De Nederlandse Tuinenstichting (NTs) heeft een fietsroute gemaakt langs openbaar groen in Amsterdam. Wist u bijvoorbeeld van het bestaan van het drijvende parkje van Anti-rook magiër Jasper Grootveld? En kent u The Miracle Garden in het Erasmuspark al? of de Binnentuin Hermitage? De route leidt u langs 40 bekende en minder bekende openbare stukken groen. Klik op de kaart om de fietsroute te downloaden.

 OP HET RANDJE

Op het uiterste Zuid-Westelijke puntje van ons land vinden we een grote ruige tuin. Het betreft een natuurgebied met een rijke historie. Daar waar het verdronken land bezet wordt door vogels en waar u de slikken kunt vinden met thema excursies. Daar op randje met België, wandelt u bij zonsopgang nieuwe avonturen tegemoet. Ontdek de andere kant van ons land. Ontdek Zeeland.
Natuurmonumenten heeft in juli en augustus diverse wandelexcursies.

HOUTEN PARELS

Griekenland heeft de plataan van Hippocrates, wij hebben De Dikke Boom van Verwolde. Een gigantische zomereik waarvan de leeftijd wordt geschat op 450 tot 500 jaar!
U moet er wel even voor naar De Achterhoek, naar het gelijknamige landgoed Verwolde om precies te zijn. Maar het is dan ook de moeite waard, want behalve De Dikke Boom is er nog veel meer natuurschoon te bewonderen. Er is een prachtige wandelroute uitgezet, welke u langs nog meer houten parels voert en met een beetje geluk kunt u na afloop aanschuiven bij Het Moesgaard Diner,…

Wilt u nog meer moois in Gelderland zien en beleven? Vraag HIER het gratis magazine Mooi Gelderland aan. Het magazine staat vol met tips om eropuit te trekken in deze mooie provincie.

TERUG NAAR DE NATUUR

Wat ons betreft is met je blote voeten door de branding slenteren het ultieme vakantiegevoel. Wat nu als u niet in de buurt bent van de zee? Dan zoekt u een blote-voeten-pad op! Leuk om samen te doen met de kinderen, maar stiekem vinden wij het toch ook hartstikke lekker om vieze voeten te halen. De paden zijn de afgelopen jaren erg in opmars en inmiddels kent elke provincie wel een aantal prachtig aangelegde paden.

Bekijk HIER het overzicht van blote-voeten-paden in ons land. Ze staan keurig per provincie gerangschikt.

DOE MIJ MAAR KLOMPEN

Houdt u toch liever de schoenen aan? Kijk dan eens uit naar klompenpaden. U vindt ze door het hele land en ze voeren u langs bijzondere plekjes met onverharde paden. Soms zelfs dwars door de weilanden langs koeien of over het boerenerf. De routes zijn dus niet geschikt voor kinderwagens of honden. Klompen zijn niet noodzakelijk, maar een paar stevige wandelschoenen raden wij toch wel sterk aan.

U vindt een HIER een overzicht van de klompenpaden.

 

VAKANTIEPRIJZEN!

Klimaatverandering betekent niet alleen maar hittestress. Het bestaat ook uit fikse regenbuien. Niet het meest ideale weer voor onze eropuit tips. Wat doe je dan?
Pak viltstiften, keurpotloden, bolletjes wol, stukken vilt,… Alle denkbare materialen om onze kleurplaten mee te versieren. We hebben 3 categorieën met bijpassende vakantieprijzen:


VOOR DE ALLERKLEINSTE

Download HIER de kleurplaat voor de allerkleinste (tot 6 jaar) onder ons.
Degene die de mooiste kleurplaat instuurt wint deze zachte stekels,…

TOT 12 JAAR

Een boek met tips om buiten te spelen. Dat mag natuurlijk niet ontbreken tijdens de vakantie. Kleur deze zomerplaat voor ons in en win dit avontuurlijke doe-boek.

ONTSPANNEN KLEUREN VOOR TIENERS- EN VOLWASSEN

Sinds enkele jaren zijn kleurplaten voor volwassenen erg in opkomst. Volwassenen vinden rust in het precieze werkje van het inkleuren van de vaak priegelige tekeningen.
Wij namen de proef op de som en inderdaad,… Even vergeet je alles om je heen en kom je helemaal tot rust. Wat ons betreft het ultieme vakantiegevoel!

Probeer het ook en start met het inkleuren van de mooiste tekeningen. We hebben hier een voorbeeld geplaatst van een Mandela. Een kalmerende kleurplaat. Op topkleurplaat.nl vindt u nog meer tekeningen.
Start ook met kleuren, download een volwassen-kleurplaat naar wens en maak kans op een Verrekijker. 

HOE MEEDOEN?
Alle leeftijden kunnen dus meekleuren. Maak een waar kunstwerk van de kleurplaat die past bij de leeftijdscategorie.

Klaar?

Maak een foto van de kleurplaat en stuur de foto vóór 1 september naar info@wesselingtuinen.nl
Vergeet niet de volgende gegevens erbij te vermelden:
 
Naam
Leeftijd
Telefoonnummer

LEESPRIKKELS  De Open Tuinen Gids
Voor nog meer bijzondere tuinen en tuinenroutes kunt u de Open Tuinengids 2020 bestellen.


 

Mijn vakantie doeboek
Bij vakantie hoort natuurlijk een vakantieboek! Handig onderweg in de auto of op een regenachtige dag in de tent. 

Miss Marple met vakantie
Wie kent haar niet, Agatha Christie. Even ondergedompeld in spanning en sensatie. 

De zomer van SOS Piet
Als u echt op vakantie wilt in eigen tuin, kunt u niet zonder dit boek. Caribisch muziekje op de achtergrond, een vrolijk parasol en exotische hapjes en drankjes van Piet. U hoeft nooit meer uw koffers te pakken.

DE VOLGENDE SEIZOENSPRIKKEL
VERSCHIJNT OP 21 SEPTEMBER

 

“Prikkels in de tuin, ieder seizoen opnieuw”

Bij alles wat wij doen delen wij graag onze kennis. Op die manier maken wij van uw tuin
een ware beleving en zorgen wij ervoor dat al uw zintuigen op scherp staan zodra u de tuin betreedt.
Daarin maken wij het verschil.

 De Mannen van Wesseling

  

 

Wesseling Tuinen, Stephensonstraat 41, 2014 KC Haarlem, T 023 526 40 07, info@wesselingtuinen.nl