Wesseling Tuinontwerp & Aanleg

 

Van de regen in de drup. Na een aantal natte, gure maanden waarbij we ons zo langzamerhand zorgen begonnen te maken om de natuur, hebben we nu te maken met een heel nieuw fenomeen. Nederland is in de greep van een onbekend virus. Het water staat niet meer alleen tot voorbij de oevers, maar nu al bij vele Nederlanders ook tot aan de lippen. En alsof er iemand daarboven een grapje met ons uithaalt, is ondertussen de zon weer gaan schijnen. Het zorgt voor een rare mengeling van gevoelens. Angst en zorgen, maar ook de blijdschap die we diep van binnen voelen zodra de eerste zonnestralen op onze huid prikken, de wind is afgenomen tot een prettig briesje, we het vertrouwde gezoem van hommels horen en er nog net een vlinder langs scheert.

Het zijn vreemde tijden, dat beseffen we heel goed. Maar de natuur trekt zich daar niets van aan. En dus werken wij, uiteraard met aangepaste maatregelen, hard door.

In deze seizoensprikkels:

  • Maatregelen Coronavirus
  • Kennismaken met Koen
  • De Mannen van Wesseling aan het woord: Joey
  • Ad’s Tuintip
  • Project in Beeld
  • Leesprikkels

MAATREGELEN CORONAVIRUS

 

Uiteraard nemen ook wij het coronavirus zeer serieus. U heeft reeds een mail of brief ontvangen waarin wij maatregelen aankondigen om zowel u als onszelf zo goed als mogelijk tegen dit virus te beschermen. U kunt onze maatregelen teruglezen op onze website.

Zodra zich wijzigingen voordoen m.b.t. de maatregelen, dan passen we deze direct op onze website aan. Heeft u na het lezen van het bericht op onze website vragen?

Neemt u dan contact met ons op door te bellen naar: 023-5264007

KENNISMAKEN MET KOEN

Dit is Koen, onze nieuwe steun en toeverlaat. Met zijn vakkennis en humor past hij uitstekend binnen het team. Om die reden hebben we hem direct een vast contract aangeboden. Waar hij vervolgens (uiteraard) ‘ja’ op heeft gezegd.

Een goede keuze van ons beide, want na 2 maanden proeftijd was het net of hij al jaren in dienst is. En dat bleek wederzijds. Inmiddels heeft hij al in diverse tuinen zijn handen uit de mouwen mogen steken en zijn kennis met ons en onze klanten gedeeld. En ook de klanten zijn het met ons eens: Koen is een vakman die je met een gerust hart in je tuin kunt laten werken.

» Maak ook kennis met Koen


VACATURE

NB; U leest het, we zijn hartstikke blij met de komst van Koen. Het betekent echter niet dat al onze vacatures zijn nu vervuld. We blijven op zoek naar nieuwe collega’s. De volledige vacaturetekst leest u hier. We stellen het ontzettend op prijs wanneer u in uw netwerk kenbaar wilt maken dat we personeel zoeken. Alvast bedankt!

 

 

DE MANNEN VAN WESSELING
AAN HET WOORD:
JOEY OVER TUINRENOVATIE

Bij een renovatie worden veel elementen in de tuin hergebruikt.
Het is een duurzame manier om de tuin van een metamorfose te voorzien. Wat zijn de mogelijkheden? En welke voorbereidingen kunt u treffen wanneer u de tuin wilt (laten) renoveren?

» Joey vertelt er alles over

AD'S TUINTIP

Blijf zoveel mogelijk thuis is het advies. Dan kunt u er maar beter het beste van maken. Haal een gezonde frisse neus in eigen tuin. Knip de dode bloemen van vorig jaar weg, plant de potten weer leuk op en ontdek welke soorten de winter hebben overleefd. Grote kans dat bijvoorbeeld de Spaanse Margriet gewoon door heeft gebloeid.

Bollen die in huis zijn gehaald en zijn uitgebloeid kunnen de tuin in, om volgend jaar het voorjaar aan te kunnen kondigen.

Andersom kan het natuurlijk ook. Tulpen, Narcissen, en blauwe druifjes zijn enkele voorbeelden van voorjaarsbloeiers die in huis gehaald kunnen worden. Ze kunnen zelfs met bol en al in een potje worden gezet. Ze geven nog lang plezier in huis.

Hebben de tulpen de neiging om slap te gaan hangen? Gooi dan een stuiver in het water. Over tulpen gesproken, heeft u ook weleens het idee gehad dat ze hard groeien in de vaas? Niets is minder waar. De bol waar hij uitkomt, heeft alles in zich! Alles is reeds volgroeid. Het enige dat de bloem nog doet is ‘uitrekken.’ Dat is tevens de reden waarom ze zo snel opkomen in de tuin.

PROJECT IN BEELD:
VERGADEREN TUSSEN HET GROEN

Foto: Hans Clauzing

Het is alweer even geleden dat we een project in beeld hebben gezet. Wat natuurlijk niet betekent dat we stilzitten. Sterker nog, achter de schermen doen we heel veel met projecten. We plaatsen ze in een mooi projectboek dat online uitgebreid te bezichtigen is. Deze projectenboeken zijn binnenkort te vinden op onze nieuwe website. Want ook daar zijn we nog druk mee. Na een aantal technische tegenslagen achter de schermen, hebben we de draad weer opgepakt en hopen we u binnenkort eindelijk het resultaat te kunnen laten zien.

Waaronder dus de projectboeken. Hier alvast een sneak preview met het project Vergaderen in het Groen. Het betreft hier een kantoortuin in Aalsmeer waar een vierkant stukje asfalt is omgetoverd tot een groene oase van rust waar op een prettige besloten plek kan worden vergaderd.

Nieuwsgierig? » Open hier het projectboek

DE MANNEN VAN WESSELING
WIE HERKENT ZE NIET?

Het harde werken eist zijn tol. Aan de werkjassen wel te verstaan. De hoogste tijd voor nieuwe comfortabele jassen die tegen een stootje kunnen. Vanaf heden vallen De Mannen van Wesseling weer goed op in de tuin. Met een heerlijke nieuwe jas, iets anders van kleur, dat wel, maar goed herkenbaar!

LEESPRIKKELS

Geen lange nieuwsbrief aan het einde van het jaar. Maar lekker wegkruipen met een goed boek. Met deze boekenlijst komt u de kerstvakantie wel door.

We hebben een paar handige, leuke en waardevolle boeken voor u op een rij gezet die hier antwoord op geven.  Vers van de pers!
Letterlijk nog wel. Dit boek komt pas in april uit. Een boek vol tricks en tips om zelfs zonder groene vingers een prachtige buitenruimte te creëren waar niet alleen uzelf maar ook vogels en insecten blij van worden. Ook leuk om cadeau te doen aan jonge tuinbezitters.


 

Bollen en knollen
Ze kondigen het voorjaar aan en maken ons blij, ze zijn veelzijdig in een vaas, en ze kennen een rijke (Nederlandse) geschiedenis. Wist u dat er ook voldoende bol- en knolsoorten zijn in de zomer en de herfst? En weet u hoe ze het liefst verzorgd willen worden? Het staat allemaal in dit boek, Bloeiende Bollen & Knollen! 

De Japanse tuin
Houdt u van een beetje spanning en sensatie en lekker lang lezen in de eerste voorjaarszon? Dan is deze thriller, ‘De Japanse tuin’ een aanrader. 

De verboden tuin
Een psycholoog die de wereld door de ogen van een kind beschrijft. Het resultaat: Een Roman waarmee de auteur, Wessel te Gussinklo, direct de 2-jaarlijkse Anton Wachterprijs én de debutantenbeurs van het Fonds voor de Letteren ontvangt.

 

In the garden
Inderdaad, dit is geen boek. Maar we konden u deze niet onthouden. Zeker niet nu jong en oud verplicht thuis zitten.

Dit is het tuinierenspel, genaamd ‘in the garden’. Een spel voor het hele gezin dat wordt gespeeld in de tuin! Fun, strategie en leerzaam zijn de kernwoorden voor dit spel. Goede bijkomstigheid. Iedereen haalt een frisse gezonde neus in de buitenlucht! 

DE VOLGENDE SEIZOENSPRIKKEL
VERSCHIJNT OP 21 JUNI

 

“Prikkels in de tuin, ieder seizoen opnieuw”

Bij alles wat wij doen delen wij graag onze kennis. Op die manier maken wij van uw tuin
een ware beleving en zorgen wij ervoor dat al uw zintuigen op scherp staan zodra u de tuin betreedt.
Daarin maken wij het verschil.

 De Mannen van Wesseling

  

 

Wesseling Tuinen, Stephensonstraat 41, 2014 KC Haarlem, T 023 526 40 07, info@wesselingtuinen.nl