Wesseling Tuinontwerp & Aanleg


SEIZOENSPRIKKELS
JAARGANG 5, NUMMER 2

De geur van vers gemaaid gras. Een zwoele zeewind door je haar terwijl je door de duinen fietst. De laatste loodjes voor de vakantie met een rosétje in de avondzon. Hommels die door de bloemen zoemen in een tuin vol kleurenpracht,… Het is zomer!

In deze seizoensprikkels:

 • Biodiversiteit begrip & begrepen: De buxusmot

 • Zorgeloos vakantie vieren

 • Project in Beeld: Vergaderen tussen het Groen

 • Vlinders in de tuin

 • Winnaar Fotowedstrijd
 • Leesprikkels

 

BIODIVERSITEIT BEGRIP & BEGREPEN:
BUXUSMOT

De buxusmot is een ware plaag op dit moment. Wat heeft het met Biodiversiteit te maken en, belangrijker nog, wat kunt u ertegen doen.
In dit filmpje geeft Ad duidelijkheid.

 

ZORGELOOS VAKANTIE VIEREN

De vakantieperiode staat voor de deur. Dat betekent dat u weer een aanvraag kunt doen voor een vakantiehovenier. Het concept is eenvoudig. U gaat zorgeloos op vakantie en wij zorgen ondertussen voor uw tuin. Wilt u dat we enkel uw gras komen maaien? Of heeft u ook graag de borders keurig op orde? U bepaalt.

» Vul het vakantieformulier in, dan nemen wij spoedig contact met u op.

PROJECT IN BEELD:
VERGADEREN TUSSEN HET GROEN

 

Wat vindt u van ons projectboek? Op deze wijze willen wij in het vervolg al onze projecten zichtbaar maken. Wanneer straks de nieuwe website online gaat, kunt u nog veel meer projectboeken inzien. In deze sneak preview lichten wij deze prachtige kantoortuin uit.

Een stukje asfalt tussen kantoorpanden, meer was er niet. Naar een ontwerp van Mariette Klay - groenekikker.nl - en de aanlegwerkzaamheden door ons is hier een prachtige oase gecreëerd, waar gasten worden ontvangen en waar men ontspannen of rustig vergaderen kan.

 

VLINDERS TELLEN

Vlinders worden ernstig bedreigd. In maart 2019 meldde het CBS dat er op dit moment ruim 80% minder vlinders zijn dan aan het einde van de 19eeeuw. Om maatregelen te kunnen nemen voor de terugdringende populatie tuinvlinders, is er inzicht nodig. Daarom organiseert De Vlinderstichting van 6 tot 28 juli de jaarlijkse tuinvlindertelling.

Bent u in deze periode op vakantie? Geen probleem! U kunt het gehele jaar tuinvlinders doorgeven met de handige gratis app die door de stichting beschikbaar wordt gesteld. Geen zin om te tellen? Adopteer dan een vlinder. Meer informatie kunt u vinden op www.vlinderstichting.nl

 

WINNAAR FOTOWEDSTRIJD

 

De fotowedstrijd van het lenteseizoen stond in het teken van ‘nieuw’. Een breed begrip waar u zelf invulling aan mocht geven.

Waar we normaliter worden overspoeld met foto’s, bleef het ditmaal opvallend stil rondom de fotowedstrijd. Blijkbaar was de opdracht te cryptisch omschreven, want we hebben geen inzendingen gekregen. We kunnen daarom geen winnaar bekend maken voor dit seizoen.

FOTOWEDSTRIJD ZOMER 2019

De fotowedstrijd voor het komende zomerseizoen zullen we gemakkelijker maken. We zijn ditmaal op zoek naar naar zomer in eigen tuin. Misschien heeft u prachtige zomerbloeiers staan, poseert er net een vlinder voor de camera of geniet u van een kleurrijke avondzon.

Stuur uw foto vóór 20 september via WeTransfer.com naar info@wesselingtuinen.nl onder vermelding van uw naam en e-mailadres.

BELANGRIJK: Vergeet niet de volgende informatie mee te sturen: uw naam en contactgegevens (telnr en e-mailadres waar wij u op kunnen bereiken). Geef bij uw inzending eveneens aan of wij uw foto mogen publiceren. Denk bijvoorbeeld aan een tussentijdse fotocollage op Facebook van de inzendingen die wij reeds hebben ontvangen. Indien u niets heeft aangeven, zullen wij uw foto niet publiceren.

 

LEESPRIKKELS

Tijdens de boekenweek hebben we op facebook elke dag een van onze favoriete boeken als leestip weggegeven. Dat viel zo in de smaak dat we hebben besloten om onze seizoensprikkels af te sluiten met een aantal leesprikkels. Met de vakantie in het verschiet hebben we een zeer uiteenlopende boekenlijst vakantie top5 voor u samengesteld.

 1. Een Tuin voor Bijen en Vlinder, Albert Vliegenhart.
 2. Mijn eerste moestuin, Bram Wolthoorn & Roger Klaassen.
 3. Leven in de tuin, Penelope Lively.
 4. De geheime tuin, Toni Coppers.
 5. Santa Montefiore (serie).

DE VOLGENDE SEIZOENSPRIKKEL
VERSCHIJNT OP 21 SEPTEMBER

 

“Prikkels in de tuin, ieder seizoen opnieuw”

Bij alles wat wij doen delen wij graag onze kennis. Op die manier maken wij van uw tuin
een ware beleving en zorgen wij ervoor dat al uw zintuigen op scherp staan zodra u de tuin betreedt.
Daarin maken wij het verschil.

 De Mannen van Wesseling

  

 

Wesseling Tuinen, Stephensonstraat 41, 2014 KC Haarlem, T 023 526 40 07, info@wesselingtuinen.nl