Wesseling Tuinontwerp & Aanleg


SEIZOENSPRIKKELS
JAARGANG 5, NUMMER 1

Vrolijke gezichten op straat en luid gekwetter van vogels in de vroege morgen. De zon die zijn best doet om je gezicht te verwarmen en de eerste groene knoppen in de bomen. Stinzenplanten die zich niets aantrekken van de koude nachten en die de wereld alvast een beetje kleur geven,…

Het is LENTE!

In deze seizoensprikkels:

  • Winnaar van de fotowedstrijd bekend: ‘Hoog bezoek’

  • Interview met Sven

  • Biodiversiteit begrip & begrepen

  • Nieuwe fotowedstrijd

  • Boekenweek!

 

WINNAAR FOTOWEDSTRIJD THEMA 'VOGELS'

 

Afgelopen seizoen stond onze fotowedstrijd in het teken van vogels. Geen gemakkelijke opgave, want vogels laten zich niet eenvoudig fotograferen. Maar de echte fotografen onder ons lieten zich daar niet door weerhouden. We kregen weer prachtige plaatjes binnen in onze mailbox en de keuze was ook dit keer weer lastig te maken.

De winnende foto is dit keer van Paul Lammertink. Hij werd tijdens zijn lunch vergezeld door deze roodborst die het zo te zien niet erg vond even stil te zitten voor de camera.

Paul krijgt van ons een bloemenbollenpakket cadeau van Nijssen tuin & Bulbs te Heemstede.

 

DE MANNEN VAN WESSELING
AAN HET WOORD: SVEN

Alles weten over bodemconditie? Benieuwd waarom azijn veel minder goedkoop en effectief blijkt als onkruidbestrijder? En hoe houdt Sven zijn kennis up to date?

» Lees het interview met Sven

OVER BIODIVERSITEIT

 

Biodiversiteit,… We horen het woord steeds vaker voorbij komen. Het begint zo langzamerhand een containerbegrip te worden dat vaak in 1 adem wordt genoemd met termen als milieuvervuiling en klimaatverandering. Hoe komt het dat het begrip biodiversiteit steeds vaker onder de aandacht komt? En wat is het nu precies? Biodiversiteit is in elk geval erg veel omvattend en behelst veel meer dan simpelweg variëteit in beplanting, waardoor al het andere dat leeft behouden blijft. 

Wat biodiversiteit wel is zal Ad in de artikelenreeks ‘Biodiversiteit begrip & begrepen’ aan u vertellen. Binnenkort is het eerste filmpje uit de reeks te zien waarin Ad vertelt wat Biodiversiteit is en waarom het meer is dan een optelsommetje.

Nieuwsgierig? Blijf onze social media in de gaten houden en mis onze volgende ‘Seizoensprikkels’ niet.

 

MAAK OOK KANS OP LEUKE PRIJZEN

Zoals u inmiddels wellicht weet starten we het nieuwe seizoen direct met een nieuwe fotowedstrijd. Het komende seizoen, de lente, staat in het teken van alles dat nieuw is. Jonge dieren die in deze periode worden geboren, een nieuwe tuin,  gewassen die weer gaan groeien of nieuwe innovaties op gebied van duurzaamheid. We zijn benieuwd welke interpretatie u geeft aan het thema ‘nieuw’ en hoe u dit op de gevoelie plaat vastlegt.

Stuur uw foto met het thema nieuw naar ons op en maak ook kans op leuke prijzen!
In onze volgende seizoensprikkels, welke verschijnt op 21 juni, maken wij de winnaar bekend.

U heeft nog tot 20 juni om uw foto in te leveren.

» Lees de overige actievoorwaarden op onze website en doe ook mee.

BOEKENTIP


Er zijn enorm veel boeken geschreven over tuinen, landschap, de natuur en zelfs over de regio Kennemerland. De een is leerzaam, de ander verhelderend. De volgende leest lekker weg en sommige zijn met humor geschreven. Weer anderen staan vol met de mooiste foto’s of zijn gewoon leuk om te hebben.

We hebben er hier een aantal voor u op een rijtje gezet:

 

1

Fascinerende patronen in de natuur
De Natuur blijft ons verbazen. Ontdek met dit boek de wiskunde en wetenschap van de natuur. En kijk met een nieuwe blik de wereld in wanneer straks alles weer groeit en bloeit buiten.

Te bestellen bij Boeken.nl

   

2

Het geheime netwerk van de natuur
De natuur zit vol geheimen en blijft ons elke keer weer verbazen. We weten nog lang niet alles! En dat bewijst dit boekje maar weer. Een erg leuk boekje voor iedereen die zelfs maar een beetje nieuwsgierig is.

Te bestellen bij Boeken.nl

3

Is er nog hoop voor de natuur
Victor Westhoff (1916-2001), een naam die u wellicht niet onbekend in de oren klinkt. Hij staat bekend als de meest invloedrijke naoorlogse natuurbeschermer van Nederland. Hij doceerde botanie aan de Universiteit van Nijmegen en er zijn talloze publicaties en lezingen van zijn hand verschenen. Nog jaarlijks wordt er een Victor Westhof lezing gegeven door diverse professoren en ingenieurs. Zij voeren een maatschappelijk debat over natuurbescherming en natuurbeleid in ons land. De lezingen worden gepubliceerd in deze Victor Westhoff boekjes. Dit exemplaar gaat specifiek over biodiversiteit. Een onderwerp dat ook bij ons dit jaar centraal staat om onze kennis over te delen.

Te bestellen bij KNNV Uitgeverij


Omdat het volgende week (23-31 maart) boekenweek is, hebben we elke dag een persoonlijke boekentip van De Mannen van Wesseling op onze facebookpagina

 

DE VOLGENDE SEIZOENSPRIKKEL VERSCHIJNT 21 JUNI

 

“Prikkels in de tuin, ieder seizoen opnieuw”

Bij alles wat wij doen delen wij graag onze kennis. Op die manier maken wij van uw tuin
een ware beleving en zorgen wij ervoor dat al uw zintuigen op scherp staan zodra u de tuin betreedt.
Daarin maken wij het verschil.

 De Mannen van Wesseling

  

 

Wesseling Tuinen, Stephensonstraat 41, 2014 KC Haarlem, T 023 526 40 07, info@wesselingtuinen.nl