Wesseling Tuinontwerp & Aanleg


TUINNIEUWS VAN ONZE MANNEN

Zintuigen voor de zomer

Bij alles wat wij doen delen wij graag onze kennis. Op die manier maken wij van uw tuin een ware beleving en zorgen wij ervoor dat al uw zintuigen op scherp staan zodra u de tuin betreedt. Daarin maken wij het onderscheid.
We zijn begonnen aan een nieuw nieuwsitem, deze zal iedere 3 maanden op de dag dat het seizoen veranderd, uitgebracht worden. Dit nieuwsitem zit boordevol tips en bewustwordingen van de natuur tijdens de wisselingen van het seizoen. Probeer het eens, gebruik uw zintuigen tijdens het lezen van deze nieuwsbrief en ga op in de natuur.


 

Zo viert u écht vakantie!

Daar denkt uw gazon heel anders over. Bij thuiskomst kunt u direct aan de slag met de grasmaaier!
Weg ontspannen gevoel. Vier écht vakantie en laat ons het werk voor u doen.

Reserveer hier uw ontspannen gevoel!
Chelsea Flowershow

“Een aanrader voor de echte tuinliefhebber”

Ton Vissers van Ton Tuinen uit Haarlem is samen met Jana Schmidtchen van Studio Botaniq uit Amsterdam en Ruud van Petten, commercieel directeur bij Wesseling Tuinen naar Londen afgereisd om een bezoek te brengen aan de Chelsea Flower Show. Het doel van deze bijzonder mooie reis was om zich door de nieuwste trends op het gebied van ontwerp en inrichting van buitenruimtes te laten inspireren voor komend seizoen zodat ze, in samenwerking met elkaar, wederom de mooiste tuinen voor u kunnen ontwerpen en realiseren.
Natuurlijke vijanden

Natuurlijke vijanden, ook wel nuttige insecten genoemd, kunnen bij het bestrijden van verschillende plaaginsecten of de larven ervan worden ingezet. Deze biologische bestrijding zorgt ervoor dat er geen schade ontstaat in het gewas. Door de natuurlijke vijand goed in te zetten, bent u snel van uw tuinprobleem af, zonder natuur en milieu te belasten. Daarnaast is het onschadelijk voor kinderen, huisdieren, regenwormen, bijen en vogels. Ad's Tuintip: voor u en uw tuin!


We hebben een heel warm en vrij droog voorjaar achter de rug. Er wordt mij vaak gevraagd of de planten genoeg water krijgen wanneer de bladeren slap hangen. Het slap hangen van de bladeren is een natuurlijk proces wanneer hij in de volle zon staat.

De plant probeert hiermee zijn bladoppervlak te verkleinen, om zo extreme verdamping en verbranding tegen te gaan. Wanneer de zon wat verder achter de horizon zakt, zal in de avond de plant weer volledig zijn blad uitvouwen.
Onkruid voorkomen is beter dan verhelpen!

 

Heeft u last van onkruid?? Wij niet! Wij beschouwen onkruid als een ongewenste plant, op een ongewenste plek. Ziet u een plantje door de voegen van de bestrating komen? Dan beschouwen we dit meestal als onkruid, maar eigenlijk is dit ook gewoon een plantje dat zich probeert te vestigen!


 

 

Wesseling Tuinen, Stephensonstraat 41, 2014 KC Haarlem, T 023 526 40 07, info@wesselingtuinen.nl