Wesseling Tuinontwerp & Aanleg


TUINNIEUWS VAN ONZE MANNEN
2018-01 Blik op de toekomst


De mannen van Wesseling aan het woord
Dáárom accu-aangedreven tuinmachines

Overweegt u zelf om tuingereedschap aan te schaffen? Dan adviseer ik accu-aangedreven tuingereedschap.

Bij Wesseling Tuinen zijn we altijd op zoek naar de juiste mix van kwaliteit (in de meest ruime zin van het woord), efficiënt en veilig werken, en natuurlijk de zorg voor mens en milieu.
Om die reden werken wij tevens met accu-tuingereedschap. Oké, toegegeven, een batterij is niet geheel milieuvriendelijk, maar wel voor een zeer groot deel recyclebaar. En als we hem afzetten tegen brandstof-aangedreven machines, dan is de keuze snel gemaakt.

De accu-aangedreven tuinmachine is een onderhoudsvriendelijk apparaat. En over veilig werken gesproken, tuinmachines worden alsmaar veiliger en gebruiksvriendelijker. Ook daar heeft het accu-aangedreven tuingereedschap aan bijgedragen. Ze hebben geen lang snoer dat snel kapot kan gaan of in de weg ligt. Ze wegen tot 40% minder dan benzine aangedreven machines, veroorzaken opvallend minder trillingen en zeer belangrijk, geen schadelijke uitlaatgassen.

Bovendien maken ze veel minder herrie! Beter voor het gehoor en,… goed voor de buren. Ga maar na, uw tuingenot kan behoorlijk worden verstoord wanneer op een mooie dag iedereen de luide tuinmachines uit de schuur haalt. Voor ons is dit één van de belangrijkste redenen om waar mogelijk met een accu-machine te werken. Inderdaad, waar mogelijk. Want helaas lenen nog niet alle werkzaamheden zich voor de inzet van accu aangedreven machines.

Natuurlijk kent ook het accu-tuingereedschap nadelen. Om te beginnen ligt de aanschafprijs dirca 2 keer zo hoog als een vergelijkbare machine met snoer en er moet niet vergeten worden de accu op te laden.

Tot slot, zoals bij zoveel producten kennen ook de tuinmachines velen soorten en prijzen. Persoonlijk ben ik fan van STIHL. Een betrouwbaar merk dat koploper is als het gaat om innovatie.

Vragen over tuingereedschap? Stel ze gerust. En heeft u geluidoverlast van de buren zodra ze in de tuin aan de slag gaan? Breng ze eens met ons in contact.

Joey

Vacature
Word jij één van de mannen? Of worden de 'Mannen van Wesseling' binnenkort versterkt door een vrouw?

Stel, je bent een vakbekwaam hoveneer. Je zoekt meer uitdaging, of je komt net van school en wilt bij een gerenommeerd bedrijf aan de slag. Daarbij wil je samenwerken in een leuk en hecht team waar het delen van kennis hoog in het vaandel staat. Verder wil je voldoende afwisseling. De ene dag leg je een gloednieuwe tuin aan en op een ander moment gebruik je je vakkennis om een tuin op de juiste manier te onderhouden. Ook blijf je graag op de hoogte van trends en ontwikkelingen in het vak en wil je voldoende mogelijkheden krijgen om jezelf verder te ontwikkelen.

Herken je jezelf hierin? Dan ben jij misschien onze nieuwe collega! Wij hebben een vacature voor een vakbekwaam hovenier die zowel aanleg- als onderhoudswerkzaamheden gaat uitvoeren. 

WIE ZIJN WIJ

Wij zijn Wesseling Tuinen. Een gerenommeerd hoveniersbedrijf uit Haarlem. We werken hoofdzakelijk in de regio Zuid-Kennemerland voor particuliere en zakelijke opdrachtgevers. We zijn een team van ervaren vakmannen die uitsluitend kwaliteit leveren. Dat doen we door samen kennis te delen. Met elkaar, met de klanten en met onze leveranciers. Op die manier leren ook wij nog elke dag en zijn we steeds in staat om het onderscheid te maken en te behouden in het vak.

JOUW PROFIEL

 • Aantoonbare ervaring in het vak
 • Minimaal afgeronde MBO-opleiding 
 • Goed in teamverband kunnen werken
 • Communicatief zeer vaardig
 • Proactieve, leergierige en flexibele werkhouding
 • In bezit van rijbewijs B. Bij voorkeur BE
 • In bezit van VCA-basis certificaat is een pré
 • Beheersing van Nederlandse taal
 • Fulltime beschikbaar

WAT BIEDEN WIJ

 • Contract tot eind 2018 (met uitzicht op een overeenkomst voor onbepaalde tijd)
 • Salariëring conform Cao Hoveniersbedrijf 
 • ATV-dagen
 • Ruimte voor zelfontplooiing: deelname aan cursussen en workshops
 • Volop doorgroeimogelijkheden voor de toekomst
 • Een afwisselende en uitdagende functie 

SOLLICITEREN

Zie jij jezelf als hovenier Aanleg en Onderhoud werken bij Wesseling Tuinen? Stuur dan jouw motivatiebrief en CV naar info@wesselingtuinen.nl t.a.v. dhr. R. van Petten.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen tijdens kantooruren met 023-5264007.

Deel dit bericht op: en  

 

Vogels (bij)voeren
Wanneer wel en wanneer niet?

Vogels zijn niet alleen leuk om te zien, ze zijn ook heel nuttig. Zo eten vogels een hoop schadelijke insecten weg. Dit doen ze ook in de winter, mits het warm genoeg blijft. De huidige winter is tot nu toe warm genoeg geweest voor voldoende eten. Het is dan ook niet noodzakelijk om vogels bij te voeren. 

Vogeltjes spotten
Indien u de vogels toch graag voert, het is tenslotte een genot om naar ze te kijken, vervang dan regelmatig de vetbollen. Met een zachte en natte winter zoals we die ook dit jaar hebben, gaan de bollen snel schimmelen. Dat is slecht voor de vogels. 

Nieuwsgierig naar meer van onze adviezen?

Egelgoed nieuws
Verslag uitreiking cheque

Het kan u niet zijn ontgaan. Ook afgelopen jaar hadden we weer een goede-doelen-poll. 3 Goede doelen waarop gestemd kan worden. Wie krijgt ons kerstkaartengeld?
Afgelopen jaar kon worden gestemd op Speeltuin De Eenhoorn, Juttersgeluk en Stichting Egelopvang.

De egelopvang kreeg een ruime meerderheid van de stemmen. En zo kwam het dat wij op 21 december op pad gingen naar Stichting Egelopvang Haarlem. 

Benieuwd naar onze bijzondere egelervaring?

 

Ondertussen achter de schermen
Sneak Preview

Bij de aanleg en onderhoud van onze tuinen houden we rekening met de omgeving, ligging van uw tuin, passen we de nieuwste innovaties toe en luisteren we vooral goed naar u.

Bij het gebruik van onze communicatiemiddelen streven wij hier eveneens naar. Een kritische blik op onze website leerde ons dat deze niet meer aan onze eisen voldoet. Inmiddels zijn we aan de slag gegaan met nieuwe frisse en vooral interactieve website.
Heeft u zelf wensen voor onze website? Bijvoorbeeld de wens om eenvoudiger nieuwsberichten te zien, of de wens om een review achter te kunnen laten,… Vertel het ons!

Uw mening telt
Omdat we willen blijven verbeteren

We zijn enorm blij met tevreden klanten. En we zijn minstens zo blij met uw tips, opmerkingen of zelfs klachten! Daar kunnen wij van leren, daarmee kunnen wij onszelf verbeteren en u houdt ons scherp! Zo werken we samen aan een tuin die volledig voldoet aan uw wensen. U ontvangt daarom binnenkort een korte enquête met daarin voldoende ruimte om ook uw eigen mening te geven. 

Houdt uw mailbox in de gaten.

Namens De Mannen van Wesseling, alvast bedankt voor uw deelname!

 

Wesseling Tuinen, Stephensonstraat 41, 2014 KC Haarlem, T 023 526 40 07, info@wesselingtuinen.nl