Like us on Facebook:

Like This on Facebook


Wesseling Tuinontwerp & Aanleg

 

IN DEZE NIEUWSBRIEF:

Glazenwassers en Spekkebijters

Doe mee met onze fotoactie

Stemmen voor het goede doel

Herfst in de tuin

 

Glazenwassers en Spekkebijters
Zo worden de larven van een langpootmug ook wel genoemd. Een leuke bijnaam, maar het beestje zelf is een stuk minder aangenaam. Emelten (zo heten ze werkelijk) zijn dol op gazons. Daar eten zij de wortelkrans op. Gevolg: het gras verkleurt naar geel en zal uiteindelijk volledig afsterven.

  

DOE MEE MET ONZE JAARLIJKSE FOTOACTIE

Vorig jaar was dit de winnende herfstfoto. Gemaakt door Ingrid Stoffels. Haar foto kreeg een ereplaats op onze website en natuurlijk hebben we haar verrast met een echte herfstprijs. Valt u dit jaar in de prijzen?

Zo doet u mee:

De herfst... Een prachtig seizoen vol warme kleuren. Er valt enorm veel te zien en te beleven buiten. Deel uw mooiste herfstmomenten samen met ons en maak kans op leuke prijzen. Stuur uw herfstfoto o.v.v. uw naam en e-mailadres naar wesselingtuinen.wetransfer.com.
In de eerste week van december maken wij de winnaar bekend!

 
STEMMEN VOOR HET GOEDE DOEL!

Weet u het nog? Vorig jaar besloten we geen kerstkaarten meer te sturen en in plaats daarvan het kerstkaartengeld aan een goed doel te geven. U mocht uw stem uitbrengen en meebeslissen waar ons geld naartoe zou gaan. Zo hebben wij @stichtingzebrazorg mogen verblijden met een cheque t.w.v. € 750,00. Daarna hebben we u gevraagd om goede doelen aan ons voor te dragen voor dit jaar. We hebben veel reacties en tips ontvangen. Onderstaande goede doelen sprongen eruit.

Stemt u dit jaar weer mee voor een winnaar?

Stichting Egelopvang Haarlem

 

Stichting Juttersgeluk Bloemendaal

 

 

Speeltuin en kinderboerderij
De Eenhoorn Haarlem
 

 

Breng hier uw stem uit! U kunt op deze pagina ook meer info vinden over deze 3 goede doelen. 

 

Geniet langer van uw hortensia

Uitgebloeide hortensia's niet wegknippen. Die staan nog prachtig straks in een herfstboeket. Of u knipt nu al een paar mooie bloemen uit de struik. Laat ze drogen en u heeft er nog lang plezier van.

Uw tuin egelvriendelijk

Plaats een egelhuisje in de tuin. Te koop, en ook gemakkelijk zelf te maken. Zo hebben de egels een veilig en beschut plekje tijdens de winterslaap. En heeft u een vijver in de tuin? Maak dan een loopplankje met gaas. Egels willen nog weleens in de vijver vallen. Ze kunnen goed zwemmen, maar niet erg lang. Dodelijk als ze niet de mogelijkheid hebben om uit de vijver te klauteren.

Geef luizen geen kans

Kweek uw eigen knoflook en jaag luizen weg. Nu is het moment om knoflook te planten bijvoorbeeld bij de rozenstruiken. In het voorjaar heeft u minder tot geen last van luizen.
 Deze en andere tuintips kunt u terugvinden op onze Facebookpagina!

Wesseling Tuinen, Stephensonstraat 41, 2014 KC Haarlem, T 023 526 40 07, info@wesselingtuinen.nl