Like us on Facebook:

Like This on Facebook


Wesseling Tuinontwerp & Aanleg

Ecostyle Ultima

Andere manier van onkruid bestrijden
Met de aanhoudende politieke onzekerheid, de veranderende wetgeving en de negatieve berichten rondom glyfosaat willen wij als Wesseling Tuinen overschakelen naar een andere manier van onkruid bestrijden. Naast de steeds groter wordende papierwinkel, en dus hoge kosten, past het ook niet meer binnen onze duurzame filosofie om glyfosaat in het milieu te brengen.

Ecologisch alternatief
Het alternatief dat wij als Wesseling Tuinen willen gaan gebruiken voor het bestrijden van onkruid, is Ultima. Ultima is een ecologisch verantwoord en duurzaam onkruidbestrijdingsmiddel. Naast onkruid bestrijdt Ultima ook mos en algen. Het middel is volledig biologisch afbreekbaar en laat geen resten achter in het milieu. Dat is dus goed voor het milieu en daarmee beschermen we ook ons drinkwater. Ultima is uitgebreid getest op gezondheidsrisico’s voor mensen en dieren en daaruit zijn geen risico’s naar voren gekomen.

Zijn er ook nadelen?
Ieder voordeel heeft zijn nadeel. Omdat Ultima een ecologisch middel is, heeft het ook een andere toepassing. Voor hetzelfde resultaat moeten we meer middel gebruiken. Na behandeling zal het onkruid er daarom natter uitzien dan u gewend bent. Daarnaast kan er, vooral bij mooi weer, tijdelijk een lichte geur van de vetzuren te ruiken zijn. Dit is niet schadelijk voor de gezondheid en is vaak binnen enkele uren weer verdwenen. 

Veel gestelde vragen over Ultima zijn:

Is Ultima veilig voor mensen?
Ultima is uitgebreid getest voordat het is toegelaten als professioneel bestrijdingsmiddel in de openbare ruimte. Uit deze tests is gebleken dat degene die met Ultima werkt geen aanvullende beschermingsmaatregelen hoeft te nemen. Omdat de risico's voor de gebruiker dermate laag zijn, is bepaald dat voor passanten/omstanders geen aanvullende onderzoeken nodig zijn.

Is Ultima veilig voor (huis)dieren?
Als onderdeel van de toelating is Ultima ook getest op dieren. Ook uit deze test is gebleken dat er geen bijzondere risico's zijn voor dieren. 

Is Ultima veilig voor bijen?
Ultima is specifiek beoordeeld op schadelijkheid voor bijen. Uit deze beoordeling is gebleken dat er geen extra maatregelen nodig zijn om bijen te beschermen.

Is Ultima veilig voor het milieu?
Alle onkruidverdelgers (en onkruid beheermethoden) hebben impact op het milieu, er wordt immers onkruid mee bestreden. Ultima is een middel dat snel en volledig afbreekt in het milieu. Omdat Ultima sneller afbreekt dan dat het afspoelt naar het oppervlaktewater, en omdat de uitstoot van CO2 en fijn stof bij het gebruik van Ultima veel lager is dan bij andere beheermethode, is Ultima de meest ecologisch verantwoorde methode voor het bestrijden van onkruid.

 

Wesseling Tuinen, Stephensonstraat 41, 2014 KC Haarlem, T 023 526 40 07, info@wesselingtuinen.nl