Like us on Facebook:

Like This on Facebook


Wesseling Tuinontwerp & Aanleg

Wij willen een goed doel steunen!
Graag uw mening!

In plaats van onze gewaardeerde kalender en kerstkaart, willen wij in het vervolg jaarlijks een bedrag schenken van € 750,00. Wij hebben voor dit jaar een 3-tal goede doelen geselecteerd, waarbij wij uw hulp vragen er één te selecteren. Door op onderstaande link te drukken kunt u de doelen zien en uw voorkeur kenbaar maken.Bladeren wel of niet verwijderen?

Het gazon en groenblijvende planten kunnen niet goed tegen gevallen bladeren. Om lelijke plekken te voorkomen worden deze bladeren uit de tuin verwijderd. Ook bladeren die in de vijver terecht zijn gekomen worden verwijderd. Deze gaan al snel rotten op de bodem van de vijver. Bovendien is de kans groot dat de bladeren giftige stoffen bevatten die het water aantasten. 

Maar bladeren zijn ook goed voor de tuin! Blad dat in de borders ligt vormen een beschermlaagje voor de planten wanneer het straks kouder wordt. deze kunt u rustig laten liggen. Bovendien verdwijnen de bladeren uiteindelijk vanzelf door insecten en wormen die ze opeten.

LET OP: een teveel aan blad in de borders is ook niet goed om hierin een goede afweging te kunnen maken neem gerust contact op met ons op!


Groot Heksenkruid


Tuinieren is vaak keuzes maken in accepteren of beheren! Zo ook bij “Groot Heksenkruid”.

Groot heksenkruid of Circaea lutetiana is een kruid wat, volgens oude legendes, gebruikt werd door heksen voor verschillende doeleinden. Ook kunnen we dit aflezen aan de Latijnse naam Circaea, vernoemd naar de tovenares Cire uit de Griekse mythologie. Daarnaast is er ook nog het kleinere broertje “klein heksenkruid”, wat niet heel veel scheelt qua grootte. Maar let op....


Is uw tuin al Egelvriendelijk


Neem deze tips in acht, zodat de egel veilig in uw tuin kan rondscharrelen:

Heeft u een vijver? Zorg voor een plank of ruwe rand. Egels kunnen prima zwemmen, maar komen door een gladde stijlen kant de vijver niet uit en kunnen door vermoeidheid verdrinken.
Pas op met het strooien van slakkenkorrels. Sommige zijn zo giftig, dat de dode slak, een lekker hapje voor de egel, ook veranderd in vergif. Wij werken met biologische producten. Laat u door ons adviseren over het gebruik van slakkenkorrels.


Plannen maken voor het volgend jaar! 

Tuinieren heeft alles te maken met plannen en een vooruitziende blik. Zo ook met het planten van bloembollen die in het vroege voorjaar hun kleurenpracht al tonen. Dan is het juist nu tijd om bloembollen te planten! 

        

Heeft u vragen of bent u geïnteresseerd neem dan gerust contact met ons op!


Onkruid op bestrating kansloos!


Voor de bestrijding van onkruid op bestratingen, hebben wij recent een innovatief mobiel systeem aangekocht. Bij dit systeem maken chemische gifstoffen plaats voor bestrijding met kokend water, dat natuurlijk een veel milieuvriendelijker oplossing is. Als gevolg van strenge regelgeving, is het voor de professionele hoveniers sinds 1 april 2016 verboden om chemische onkruidbestrijding op (half-) verhardingen toe te passen. Het water verhit, met een temperatuur van 102 °C, de celstructuur van de plant. Door deze temperatuurschok barst de celstructuur van de plant kapot, zodat deze uiteindelijk dood gaat. Er wordt bewust gekozen om de verharding ook te behandelen op die plaatsen waar op dit moment (nog) geen onkruid zichtbaar is. Zo worden ook algen, mossen en onkruidzaad gedood, waardoor een preventieve werking ontstaat.

Het effect en de oppervlakteprestatie is afhankelijk van de groenbedekking, leeftijd en soort van het onkruid. Gemiddeld geven drie behandelingen per jaar voldoende resultaat. Het milieuvriendelijke aspect van deze heetwatermachine is erkent door de overheid en heeft daardoor een plaats gekregen op de Milieulijst.


Vertrek Edwin

Dit is Edwin. Maar dat weten de meeste mensen wel. We hebben namelijk heel lang met hem mogen samenwerken. Net op het moment dat hij een stukje meubilair leek te worden besloot Edwin dat het tijd werd voor een nieuwe uitdaging. Per 1 september jl. is Edwin in dienst getreden bij zijn nieuwe werkgever.

Intern hebben wij uitstekende opvolging voor Edwin gevonden.

Vanaf zijn vertrek worden alle:

  • in uitvoering zijnde en toekomstige bouw- en tuintechnische zaken behandeld door Barry Schaaper 06 46420908 (aanspreekpunt buitendienst)
  • werkvoorbereiding en projectbegeleiding, zoals reeds wel bekend behandeld door Ruud van Petten 06 46420909

Vragen? 
Stuur een persoonlijk bericht. Bellen of mailen mag natuurlijk ook naar info@wesselingtuinen.nl of 023 5264007

Wesseling Tuinen, Stephensonstraat 41, 2014 KC Haarlem, T 023 526 40 07, info@wesselingtuinen.nl